Sijaintikuva

Kansanopisto Tampereen yliopistokampuksella

Vuonna 1951 perustettu Voionmaan opisto yhdistyi vuoden 2016 alussa Kiljavan opiston kanssa ja muutti nimekseen Voionmaan koulutuskeskus. Molempia ylläpitää Palkansaajien koulutussäätiö.

Voionmaan koulutuskeskus sijaitsee Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa.

Lukuvuoden mittainen kansanopistokoulutus alkaa vuosittain elokuun puolivälissä ja kestää toukokuun loppuun.

Kansanopistokoulutus on keskittynyt media-alaan 1990-luvun alussa ja koulutussisältö on muuttunut ja muuttuu median muutosten mukana. Voionmaan elokuvakoulu jakaantuu elokuva- ja tv-työn, dokumenttityönnäyttelijätyön ja viimeisimpänä käsikirjottamisen koulutuksiin. Valokuvauskoulutus keskittyy valokuvaajan ammatin eri puoliin: kuvajournalismi, dokumenttikuvaus, taide-, studio- ja luontokuvaus. Monimediatoimittajakoulutuksessa opiskelija tutustuu sekä kirjoittavan toimittajan että radio-, tv- ja nettitoimittajan työhön. Kansanopistokoulutus ei valmista ammattiin, mutta suoritetuista opintoviikoista saa todistuksen. Uutena aloitettiin psykologian linja elokuussa 2016 ja kasvatustieteen opinnot syksyllä 2017. Syksyllä 2019 avoimen yliopiston opetus laajeni entisestään, kun aloitimme yhteiskunnallisen koulutuslinjan. Syksyllä 2022 aloitamme uutena Ympäristövaikuttajakoulutuksen.

Voionmaalla on kansanopistokoulutuksen lisäksi Media-alan ammattitutkintokoulutusta audiovisuaalisessa viestinnässä ja valokuvauksessa.

Perinteisen kansanopistokoulutuksen lisäksi Voionmaa tarjoaa myös lyhytkestoisia kursseja viestinnän alalta erilaisille ryhmille. Kurssit räätälöidään tilaajan tarpeen mukaan. Kurssitoimintaan käytetään omia opettajia ja ulkopuolisia kouluttajia. Kurssien tilaajina toimivat yritykset sekä kansalaisjärjestöt. Kurssien aikataulu, laajuus ja sisältö suunnitellaan tilaajan tarpeen mukaiseksi.

Voionmaan koulutuskeskus  myy myös osaamistaan esimerkiksi internet-sivujen teko, musiikkivideot, erilaiset kuvauspalvelut jne.

 

Tilat

Voionmaan koulutuskeskus sijaitsee Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa osoitteessa Kanslerinrinne 1.

Vuokraamme tiloja koulutuskäyttöön lähinnä viikonloppuisin ja koulun lukuvuoden ulkopuolella. Katso tilaesittelyvideo.