Yhteiskunnallinen linja on kriittiseen ajatteluun ja akateemisiin opintoihin valmistava opintolinja, jossa käydään kattavasti läpi yhteiskuntatieteiden osa-alueita.

Kenelle

Sinulle, joka olet kiinnostunut yhteiskunnallista teemoista, mutta et vielä tiedä tulevaa opintopolkuasi.

Sinulle, joka pohdit tulevan ammattisi ja jatko-opintojesi vaatimuksia tai haluat viettää välivuoden hyödyllisesti opiskellen.

Opintovuosi Voionmaan koulutuskeskuksessa ei vaikuta paikkaasi yliopistojen ensikertalaiskiintiössä. Mikäli tulevaisuudessa haet yliopistoon, olet edelleen oikeutettu hakemaan ensikertalaiskiintiössä huolimatta opiskeluvuodestasi kansanopistossa.

Voionmaalla opiskellessasi sinulla on mahdollisuus kartuttaa opintopisteitä Tampereen yliopiston avoimeen yliopistoon. Avoimen yliopiston opintopisteet on mahdollista hyödyntää myöhemmissä yliopiston ja ammattikorkeakoulun opinnoissa.

Opiskelun sisältö

Yhteiskunnallinen linja tukee laajojen kokonaisuuksien haltuunottoa ja hallintaa, eikä sen ole tarkoitus keskittyä erikseen yhteen pääaineeseen.

Opit lukuvuoden aikana yhteiskunnallisten teemojen lisäksi akateemisia opiskelutaitoja, kuten luento-opetus, kirjatentteihin valmistautuminen, Moodle-oppimisalustan käyttö, tieteellinen kirjoittaminen sekä informaation hakukäytännöt.

Avoimien yliopisto-opintojen suorittaminen on verkkopainotteista, mikä tarkoittaa esimerkiksi kurssialustojen seuraamista, tiedonhakua sekä erilaisten tekstien lukemista ja kirjoittamista. Oma kannettava tietokone helpottaa opiskelua.

Yhteiskuntatutkimuksessa on nykyisessä pääsykoevalinnassa todistusvalinta tai näyttöreitti yliopistoon. Näyttöreitissä suoritetaan johdatus yhteiskuntatutkimukseen kurssi (5 op), jonka parhaiten suorittaneet pääsevät valintahaastatteluun. Myös perusopinnot (25 op) tai vielä laajemmin alaa opiskelleista henkilöistä parhaimmisto pääsee haastatteluprosessiin.

Opiskeluusi vaikuttavat

  • Paikka. Koulutuskeskus sijaitsee yliopiston sydämessä – opiskelet yliopiston kampuksella. Opiskeluympäristö stimuloi opiskeluasi ja yhteisön tieteellinen konteksti herättää tiedonjanosi. Olet opiskelija yliopisto-opiskelijoiden joukossa ja esim. ruokailet heidän kanssaan samoissa ruokaloissa.
  • Opiskelijat. Ryhmä opettaa, auttaa ja motivoi, vertaisoppimista unohtamatta.

Hinta ja hakuohjeet

Lukuvuoden hinta: 3800 euroa, jonka päälle tulevat avoimen yliopiston opintomaksut valintasi mukaan á 15 euroa yhdestä opintopisteestä. Lukuvuosimaksu sisältää lounaan koulupäivinä. Opinnoissa on lomaa viikot 42 ja 9.
 
Ensimmäinen maksuerä (100 e) peritään opiskelupaikan vahvistamisen yhteydessä. Toukokuun loppuun mennessä opiskelupaikkansa vahvistaneet saavat sadan euron alennuksen kokonaishinnasta.
 
Opiskelumaksut voi maksaa kuukausierissä tai yhdessä tai kahdessa erässä.

Opintoihin saa Kelan opintotukea samojen periaatteiden mukaisesti kuin ammatilliseen koulutukseen. Tukimuotoja voivat olla myös aikuiskoulutustuki tai työttömän omaehtoisen opiskelun tuki. Opistolle on aiempina vuosina myönnetty opintosetelirahoitusta, jonka avulla on voitu alentaa joidenkin opiskelijaryhmien lukukausimaksuja. Työttömät, maahanmuuttajat ja peruskoulupohjalta opiskelevat ovat saaneet opintoseteleillä alennuksia, mutta päätökset tehdään joka vuosi erikseen. Ks. kohta opintojen rahoitus.

 

Valintakriteerit

Pääsyvaatimuksena Voionmaan kansanopistolinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita.

Opiskelijavalinnat

Hakemuksia voi lähettää koko kesän ajan. Opinnot voi aloittaa joustavasti syksyn aikana.

Liitä hakulomakkeeseen viimeisin koulu- tai opiskelutodistuksesi. Hakulomakkeelle tästä.

Valintamenettely

Valinta tehdään hakemuksen perusteella. Valituille lähetetään tieto valinnasta mahdollisimman pian hakemuksen saapumisesta. Vapaita opiskelupaikkoja kannattaa kysyä suoraan: info(a)kio.fi. 

Perimme opiskelijaksi valituilta 100 euron vahvistusmaksun, jolla voi varmistaa opiskelupaikan. Valituille lähetetään erikseen ohjeet vahvistusmaksun maksamisesta. Vahvistusmaksua ei palauteta. 

Opiskeluun ja hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voit soittaa numeroon 03 314 22 900 arkisin kello 8.00 – 15.15. Kysymyksiä voi lähettää myös yhteydenottolomakkeen kautta.

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.