Valokuvaajan ammattitutkintokoulutus

Media-alan ammattitutkinto valokuvauksen osaamisala

Opetushallituksen määrittämät ammattitutkinnon perusteet määrittävät tutkintoon vaaditun osaamisen. Huomaa, että yksi tutkinnon osa on kaikille media-alan ammattitutkintoa suorittaville yhteinen. Valokuvauksen osaamisalan tutkintonimike on valokuvaaja.

Valokuvauksen ammattitutkinto antaa valmiudet valokuvaajan ammattiin ja on suunnattu heille, joilla on Voionmaan valokuvauskoulutus suoritettu tai vastaavat tiedot ja taidot saatu muusta koulutuksesta tai työelämästä. Ennen opiskelun aloittamista kartoitamme jokaisen hakijan osaamisen ja laadimme Henkilökohtaisen Osaamisen Kehittämisen Suunnitelman (HOKS).

Opetusta järjestetään opiskelijan oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaisesti oppilaitoksessa sekä työpaikoilla.

Tutkinnon voi suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta osallistumalla pelkästään näyttötilaisuuksiin. Näyttötutkinnot ja osa opiskelusta tapahtuvat pääosin oikeissa asiakaslähtöisissä työtilanteissa. Tutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin 18 kuukautta riippuen opiskelijan aiemmasta osaamisesta ja koulutuksesta.

Ammattitutkinto antaa hyvät valmiudet valokuvaajan ammattiin sekä jatko-opintoihin. Opiskelu vaatii hyvää motivaatiota, omatoimisuutta, vastuullisuutta ja täsmällisyyttä, sillä alalle ovat tyypillistä freelancer-työsuhteet ja yrittäjyys.

Tutkinnon osat 
Tutkinto rakentuu kahdesta (2) pakollisesta ja kahdesta (2) valinnaisesta tutkinnon osasta. Järjestämme lähiopetusta seuraavista kokonaisuuksista:

Pakolliset tutkinnon osat (70 osp):

–       Media-alan toimintaympäristön tunteminen, 15 osp

–       Valokuvauksen tuotantoprosessien hallitseminen, 55 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (80 osp):

–         Henkilökuvien toteuttaminen, 50 osp

–        Kuvankäsittelyn toteuttaminen, 30 osp

–        Valokuvauksen tekniikka ja digitaalinen työnkulku, 30 osp

–        Taidevalokuvien toteuttaminen, 30 osp

 

Hinnat

Ammattitutkintokoulutuksen hinta on 250 euroa kuukaudessa. Koulutuksen kesto vaihtelee henkilökohtaisen opetussuunnitelman mukaisesti riippuen aiemmasta osaamisesta. Keskimäärin ammattitutkinnon suorittaminen kestää n. 18 kuukautta.

Hinta sisältää myös ammattitutkinnon näyttötilaisuudet.

Summa laskutetaan kuukausittain erissä tai sen voi maksaa myös isommissa erissä.

”Nykyään maailma on tavallaan visualisoitunut. Uskon siis, että visuaalisen ilmaisun osaajia tarvitaan tosi monessa eri työssä.” Näin toteaa Päivi Kumpulainen, joka suorittaa Voionmaalla valokuvaajan ammattitutkintoa. 

Lue opiskelijoiden mietteitä Voionmaa tänään -julkaisusta.

Valintakriteerit

Edeltävinä opintoina voivat olla esimerkiksi media-alan perustutkinto tai Voionmaan valokuvauslinja tai vastaavan tasoisessa oppilaitoksessa suoritetut opinnot tai muulla tavalla osoitettu perusteiden osaaminen.

Valintamenettely

Opiskelijat valitaan hakemusten, haastattelun ja aikaisemman opintomenestyksen tai työelämässä hankitun osaamisen perusteella. Hakijoille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti. Koulutukseen hakeudutaan jatkuvan haun periaatteella. Täytä hakulomake niin otamme sinuun yhteyttä sopiaksemme henkilökohtaisen keskusteluajan.

Haku päällä

Pidätämme oikeuden muutoksiin.