Valokuvaajan ammattitutkintokoulutus

Media-alan ammattitutkinto valokuvauksen osaamisala

Opetushallituksen määrittämät ammattitutkinnon perusteet määrittävät tutkintoon vaaditun osaamisen. Huomaa, että yksi tutkinnon osa on kaikille media-alan ammattitutkintoa suorittaville yhteinen. Valokuvauksen osaamisalan tutkintonimike on valokuvaaja.

Valokuvauksen ammattitutkinto antaa valmiudet valokuvaajan ammattiin ja on suunnattu heille, joilla on esimerkiksi Voionmaan valokuvauskoulutus suoritettu tai vastaavat tiedot ja taidot saatu muusta koulutuksesta tai työelämästä. Ennen opiskelun aloittamista kartoitamme jokaisen hakijan osaamisen ja laadimme Henkilökohtaisen Osaamisen Kehittämisen Suunnitelman (HOKS).

Opetusta järjestetään opiskelijan oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaisesti oppilaitoksessa sekä työpaikoilla.

Tutkinnon voi suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta osallistumalla näyttötilaisuuksiin. Näyttötutkinnot ja osa opiskelusta tapahtuvat pääosin oikeissa asiakaslähtöisissä työtilanteissa. Tutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin 18 kuukautta riippuen opiskelijan aiemmasta osaamisesta ja koulutuksesta.

Ammattitutkinto antaa hyvät valmiudet valokuvaajan ammattiin sekä jatko-opintoihin. Opiskelu vaatii hyvää motivaatiota, omatoimisuutta, vastuullisuutta ja täsmällisyyttä, sillä alalle ovat tyypillistä freelancer-työsuhteet ja yrittäjyys. Opiskelijat etenevät ja opiskelevat oman HOKSinsa mukaisesti omaan tahtiin. Myös aloitusajankohta on yksilöllinen. Tämän johdosta yhteistä luokassa tapahtuvaa opetusta on melko vähän.

Tutkinnon osat 
Tutkinto rakentuu kahdesta (2) pakollisesta ja kahdesta (2) valinnaisesta tutkinnon osasta.

Järjestämme opetusta seuraavista kokonaisuuksista:

Pakolliset tutkinnon osat (70 osp):

–       Media-alan toimintaympäristön tunteminen, 15 osp

–       Valokuvauksen tuotantoprosessien hallitseminen, 55 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (80 osp):

–        Henkilökuvien toteuttaminen, 50 osp

–        Kuvankäsittelyn toteuttaminen, 30 osp

–        Valokuvauksen tekniikka ja digitaalinen työnkulku, 30 osp

–        Taidevalokuvien toteuttaminen, 30 osp

 

Hinnat

Koulutuksen kesto vaihtelee henkilökohtaisen opetussuunnitelman mukaisesti riippuen aiemmasta osaamisesta. Keskimäärin ammattitutkinnon suorittaminen kestää n. 18 kuukautta. Tällöin kokonaisuuden hinnaksi tulee 4500 euroa, joka voidaan maksaa kuukausierissä (250 e) tai isommissakin erissä. Jos tutkinnon suorittaminen venyy tämän yli, maksua peritään maksimissaan 24 kuukaudelta, jonka jälkeen opintojen jatkamisesta sovitaan erikseen.

Hinta sisältää myös ammattitutkinnon näyttötilaisuudet.

Koulutukseen voi saada Kelan opintotukea ja esimerkiksi Aikuiskoulutustukea, jos hakija täyttää ehdot.

”Nykyään maailma on tavallaan visualisoitunut. Uskon siis, että visuaalisen ilmaisun osaajia tarvitaan tosi monessa eri työssä.” Näin toteaa Päivi Kumpulainen, joka suorittaa Voionmaalla valokuvaajan ammattitutkintoa. 

Lue opiskelijoiden mietteitä Voionmaa tänään -julkaisusta.

Valintakriteerit

Edeltävinä opintoina voivat olla esimerkiksi media-alan perustutkinto tai Voionmaan valokuvauslinja tai vastaavan tasoisessa oppilaitoksessa suoritetut opinnot tai muulla tavalla osoitettu perusteiden osaaminen.

Valintamenettely

Opiskelijat valitaan hakemusten, haastattelun ja aikaisemman opintomenestyksen tai työelämässä hankitun osaamisen perusteella. Hakijoille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti. Koulutukseen hakeudutaan jatkuvan haun periaatteella. Täytä hakulomake niin otamme sinuun yhteyttä sopiaksemme henkilökohtaisen keskusteluajan.

Haku päällä

Pidätämme oikeuden muutoksiin.