Valokuvaajan ammattitutkintokoulutus

Media-alan ammattitutkinto valokuvauksen osaamisala

Laajuus:

Opintojen laajuus 150 osaamispistettä.

(pakolliset tutkinnot osat 70 osp  +valinnaiset tutkinnon osat 80 osp).

 

Kenelle:

Koulutus on tarkoitettu valokuvauksen perusteet jo hallitseville kuvaajille. Edeltävinä opintoina voivat olla esimerkiksi media-alan perustutkinto, Voionmaan valokuvauslinja tai vastaavat muualla suoritetut opinnot / hankittu osaamisen taso.

 

Aloitusaika:

Syyskuu-

Suosittelemme opintojen aloittamista syyslukukaudella, jotta pääset mukaan studion ja kaluston pakolliseen käyttökoulutukseen heti opintojesi alussa. Mikäli kaipaat kertausta esim. kuvankäsittelyohjelmistojen käytössä, tähänkin on mahdollisuus kansanopisto-opetuksen puolella syyslukukauden aikana. Joustavat aloitus ajankohdat sovitaan tutkintovastaavan kanssa tapauskohtaisesti (edellytyksenä itsenäinen kaluston ja ohjelmistojen hallinta).

Opinnot:

Tutkinnon suorittaminen kestää opiskelijan aikaisemmasta osaamisesta ja koulutuksesta riippuen 1- 2 vuotta. Tutkinnon voi suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta osallistumalla näyttötilaisuuksiin. Suoritettu tutkinto antaa hakukelpoisuuden alan jatko-opintoihin.

Opetus on monimuoto-opetusta, joka koostuu luennoista, työpajoista, vertaispalautteista sekä itsenäisestä työskentelystä. Opiskelijan on mahdollista täydentää puuttuvaa osaamistaan kansanopistolinjan opintojen yhteydessä heidän opetussuunnitelmansa ja työjärjestyksensä puitteissa. Täydentävistä opinnoista on sovittava etukäteen linjan vastaavan opettajan kanssa.

Opinnoissa tutkinnon suorittamiseen eteneminen vaatii motivaatiota, oma-aloitteisuutta sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja tiedon hankintaan. Opintoja suoritetaan opiskelijan oman HOKSin ja oppilaitoksen vuosikellon mukaisesti.

 

Pakolliset tutkinnon osat (70 osp):

Media-alan toimintaympäristöjen tunteminen, 15 osp

Valokuvauksen tuotantoprosessien hallitseminen, 55 osp

 

Valinnaiset tutkinnot osat (80 osp):

(voit valita muitakin kuin alla listattuja tutkinnon osia, mutta näissä tapauksissa sinun on itse järjestettävä työssäoppiminen ja / tai riittävä osaaminen ko. näyttöä varten)

henkilökuvien toteuttaminen, 50 osp

kuvakäsittelyn toteuttaminen, 30 osp

valokuvauksen tekniikka ja digitaalinen työnkulku, 30 osp

taidevalokuvien toteuttaminen, 30 osp

*opetuksen järjestämistä muissa kuin yllä mainituissa valinnaisissa tutkinnon osissa voidaan tarkistaa oppilaitoksen toimesta lukuvuosittain uusien hakijoiden motivaatiokirjeiden pohjalta.

Hinnat ja hakeminen

Koulutuksen kesto vaihtelee henkilökohtaisen opetussuunnitelman mukaisesti riippuen aiemmasta osaamisesta. Keskimäärin ammattitutkinnon suorittaminen kestää n. 18 kuukautta. Tällöin kokonaisuuden hinnaksi tulee 4500 euroa, joka voidaan maksaa kuukausierissä (250 e) tai isommissakin erissä. Jos tutkinnon suorittaminen venyy tämän yli, maksua peritään maksimissaan 24 kuukaudelta, jonka jälkeen opintojen jatkamisesta sovitaan erikseen.

Hinta sisältää myös ammattitutkinnon näyttötilaisuudet.

Koulutukseen voi saada Kelan opintotukea ja esimerkiksi Työttömän omaehtoisen koulutuksen tukea, jos hakija täyttää ehdot.

Opintoihin haetaan täyttämällä hakulomake sekä toimittamalla motivaatiokirje ja portfolio sähköpostitse: info(ÄT)kio.fi Otsikoi viesti: Hakemus/VAT ja oma nimesi

 

Motivaatiokirje

Kerro, miksi haet valokuvaajan ammattitutkintoon ja mitä odotat opinnoilta. Mikä on oma tavoiteaikasi opintojen suorittamiselle jne. Kerro myös, mitkä valinnaiset tutkinnot osat erityisesti kiinnostavat sinua (ei sitova). Tutustu eperusteisiin huolella ennen motivaatiokirjeen kirjoittamista.

 

Portfolio

Tee portfolio (kuvasalkku) 10-15 sivua, 1 pdf  >5M. Voit esitellä portfoliossa itseäsi valokuvaajana yleisesti tai halutessasi näyttää osaamistasi jollain yksittäisellä valokuvauksen osa-alueella.

 

Opiskelijavalinnat

Opiskelijavalinnat tehdään hakemuksen, motivaatiokirjeen ja portfolion perusteella. Hakijalle ilmoitetaan valinnoista henkilökohtaisesti.

Haku päällä

”Nykyään maailma on tavallaan visualisoitunut. Uskon siis, että visuaalisen ilmaisun osaajia tarvitaan tosi monessa eri työssä.” Näin toteaa Päivi Kumpulainen, joka suorittaa Voionmaalla valokuvaajan ammattitutkintoa. 

Lue opiskelijoiden mietteitä Voionmaa tänään -julkaisusta.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.