Näyttelijäkoulutuksen tavoitteet ja sisältö
Lukuvuoden aikana näyttelijäkoulutuksessa käydään läpi draamanäyttelijäntyön tekniikan perusteet ja tutustaan esiintyjän ammattiin monipuolisesti. Koululla on hyvät puitteet elokuvatyön, elokuvanäyttelemisen ja radionäyttelemisen opettamiseen sekä teatteridemojen toteuttamiseen. Opiskelija saa käytännön työkaluja ilmaisunsa hallintaan ja kehittämiseen. Koulutus on avoin kaikille oman ilmaisunsa kehittämisestä kiinnostuneille.
Näyttelijäkoulutuslinjan sisältö koostuu näyttelijäntyön perusasioista:
- Puheilmaisu
- Fyysinen ilmaisu
- Käsikirjoituksen ymmärtäminen ja tulkinta elokuvassa ja teatterissa
- Kohtausharjoittelu
- Elokuva- ja radiomonologi
- Näyttämö / live -ilmaisu
- Teatteri- ja elokuvasivistys
- Kehonhuolto
Opetusta syvennetään systemaattisesti koko vuoden ajan. Opiskelijat oppivat yhteistyötä ja sooloesiintymistä monipuolisesti harjoitusten ja harjoitustöiden muodossa. Tämän lisäksi näyttelijäopiskelijat toimivat yhteistyössä elokuva-alan opiskelijoiden kanssa ja esiintyvät tarvittaessa heidän harjoitus- ja päättötöissään. Opiskelijat osallistuvat myös tarvittaessa talon sisällä tehtävien musiikki-, mainos- ja tilausvideoiden tekemiseen.
Opetus tapahtuu pääasiassa päiväopintoina koulun omissa tiloissa maanantaista perjantaihin. Tähän poikkeuksen muodostavat tilanteen mukaan toteutuvat iltaopinnot, jolloin tehdään vierailuja esimerkiksi paikallisiin teattereihin sekä harjoitellaan ja esitetään omia näyttämöesityksiä. Opintoihin kuuluu lisäksi poikkeavia opetusaikoja kuvausaikatauluihin liittyen.
Kansainvälinen yhteistyö
Koululla on hyvät kansainväliset kontaktit ja yhteistyötä ulkomaisten toimijoiden kanssa järjestetään lukuvuoden aikana jossain muodossa esim. maailmantilanteesta riippuen. Aikaisemmin näyttelijäopiskelijat ovat vierailleet esimerkiksi Ranskassa vuosittain järjestettävässä maailman suurimmassa lyhytelokuvatapahtumassa: Clermont-Ferrandin lyhytelokuvajuhlat ja Ruotsin merkittävimmässä taidekoulussa Tukholman SKH:ssa https://www.uniarts.se/english. Opintomatkan aikana opiskelijoilla on mahdollisuus tavata alan opiskelijoita ympäri maailmaa ja päästä näyttelemään projekteissa ja työpajoissa. Yksi ulkomaanmatka järjestetään per lukuvuosi. Matka on vapaaehtoinen ja omakustanteinen, eikä sisälly lukuvuosimaksuun. Lukuvuosina 2020-21 ja 21-22 matkaa ei voitu toteuttaa koronapandemiasta johtuen. 22-23 matka toteutui Tukholman Taidekorkeakouluun, missä opiskelijat pääsivät näyttelemään virtuaalitodellisuus projektissa.
- Clermont-Ferrand
- Clermont-Ferrand
- Clermont-Ferrand