Hintatiedot, ohjeet hakemiseen ja asuminen

Tältä sivulta löydät linkit koulutuslinjoihin, hintatiedot, ohjeet hakemiseen ja asuntolapaikan tai asunnon hakuun.

Kansanopistolinjat

Opinnot alkavat vuosittain elokuun puolivälissä ja kestävät toukokuun loppuun.

Haku on päällä maaliskuusta alkaen koko kevään ja kesän ajan koulun alkuun saakka ja sen jälkeenkin voi kysyä vapaita opiskelupaikkoja.

Seuraava lukuvuosi 10.8.2021 – 31.5.2022:

Opetus toteutetaan Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa osoite: Kanslerinrinne 1.
Lukuvuoden hinta: 4500 euroa. Lukuvuosimaksu sisältää lounaan koulupäivinä sekä kaikki opintoihin liittyvät kulut avoimen yliopiston opintomaksut mukaan lukien.
Opinnoissa on lomaa viikot 42 ja 9.
Opiskelumaksut voi maksaa 10 erässä (5 syyslukukaudella ja 5 kevätkaudella). Lukuvuoden voi maksaa myös yhdessä tai kahdessa erässä.

Opiskelijat vastaavat opiskeluun, harjoitustöihin ja mahdolliseen työharjoitteluun liittyvistä matkakustannuksista.

Opintoihin saa Kelan opintotukea samojen periaatteiden mukaisesti kuin ammatilliseen koulutukseen.

Opistolle on aiempina vuosina myönnetty opintosetelirahoitusta, jonka avulla on voitu alentaa joidenkin opiskelijaryhmien lukukausimaksuja. Työttömät, maahanmuuttajat ja peruskoulupohjalta opiskelevat ovat saaneet opintoseteleillä alennuksia, mutta päätökset tehdään joka vuosi erikseen. Ks. kohta opintojen rahoitus.

Monimuoto- ja viikonloppukoulutus

Media-alan ammattitutkinto

Katso lisätiedot joko audiovisuaalisen viestinnän tai valokuvauksen osaamisalasta.

Asuminen

Opiskelija-asuntolamme sijaitsee Ruotulassa, Ritakatu 13 A, Tampere. Matka yliopistolle on noin 3,5 km ja useita busseja kulkee Teiskontien ja keskustan välillä.

Asuntoja kannattaa hakea myös suoraan yhteistyökumppanimme Pirkan Opiskelija-asunnot Oy:n (POAS) kautta. Tekemällä oman vuokrasopimuksen on mahdollista hakea yleistä asumistukea. Huomioi, että POAS tekee vuokrasopimuksia vain alle 30-vuotiaille ja tarkistaa luottotiedot.

Asuntolapaikkoina tarjoamme kahden hengen soluasuntoja, joissa on lukittava huone sekä yhteiskäyttöiset keittokomero ja kylpyhuone. Huoneessa on runsaasti kaappitilaa. Huoneissa on sänky ja yöpöytä. Yhteisessä keittokomerossa on liedet sekä jääkaappipakastimet.

Asuntolapaikan hinta on 288,75 euroa kuukaudessa (lv. 2019-20) ja se laskutetaan 10 erässä, jollei toisin sovita. Asuntolamaksu laskutetaan kuukausittain elokuusta toukokuuhun. Asuntolaan voi muuttaa 1.8. alkaen. Kansanopistoasuntolassa asumislisä on kaikille sitä saaville sama 88,87 e/kk.

Asuntolapaikasta maksetaan 150 euron varausmaksu, joka palautetaan opiskelijan tilille, kun huone ja avain luovutetaan takaisin opintojen päättyessä. Varausmaksun palautuksen ehtona on, että huone ja yhteiset tilat ovat siivottuna ja ehjät.

Asuntolapaikat jaetaan ensisijaisesti opiskelupaikkansa vahvistaneille.


Hakuohjeet

Elokuussa alkaville kansanopistolinjoille voi hakea keväästä alkaen aina koulun alkamiseen saakka. Hakulomakkeelle.

Monimuotokoulutuksiin päättyy hakuaika noin kuukautta ennen koulutuksen alkua. Peruutuspaikkoja voi kysyä vielä koulun alkamisen jälkeenkin. Valintoja tehdään koko kesän ajan. Media-alan ammattitutkintoon on jatkuva haku.

Liitä hakulomakkeeseen viimeisin koulu- tai opiskelutodistuksesi.

Valintakriteerit

Pääsyvaatimuksena Voionmaan kansanopistolinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita. Ammattitutkintokoulutuksissa vaaditaan aikaisempaa osaamista alalta.

Lukuvuoden 2021-2022 kansanopistolinjojen opiskelijahaku alkaa maaliskuussa ja valintoja tehdään kevään ja kesän aikana aina koulun alkamiseen saakka. Vapaita opiskelupaikkoja kannattaa kysyä elokuun loppuun saakka. Monimuotokoulutuksiin päättyy hakuaika kuukautta ennen koulutuksen alkua. Ammattitutkintoon on jatkuva haku. Hakijoihin ollaan yhteydessä hakemuksen jättämisen jälkeen.

Liitä hakulomakkeeseen viimeisin koulu- tai opiskelutodistuksesi.

Valintamenettely

Valinta tehdään hakemuksen perusteella.

Valinnoista ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti mahdollisimman nopeasti. Valintoja tehdään aina koulun alkamiseen asti.

Peruutuspaikkoja kannattaa kysyä vielä elokuussa.

Opiskeluun ja hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voit soittaa numeroon 03 314 22 900 arkisin kello 8.00 – 15.15. Kysymyksiä voi lähettää myös yhteydenottolomakkeen kautta.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.