Hintatiedot, ohjeet hakemiseen ja asuminen

Tältä sivulta löydät linkit koulutuslinjoihin, hintatiedot, ohjeet hakemiseen ja asuntolapaikan tai asunnon hakuun.

Kansanopistolinjat 14.8.2024 – 28.5.2025 :

Opetus toteutetaan Tampereen yliopiston TietoPinni -rakennuksessa osoite: Kanslerinrinne 1 (Ratapihankatu 55)

Lukuvuoden hinta

Lukuvuoden hinta sisältää lounaan koulupäivinä. Koulutuslinjoilla, joilla suoritetaan avoimia yliopisto-opintoja, lisäksi tulee avoimen yliopiston opintomaksu, joka on 15 euroa yhdeltä opintopisteeltä. Maksu maksetaan suoraan avoimeen yliopistoon ilmoittautumisen yhteydessä.

Opiskelijat vastaavat opiskeluun, harjoitustöihin ja mahdolliseen työharjoitteluun liittyvistä matkakustannuksista. Opinnoissa on lomaa viikot 42 ja 9.

Huomaa, että perimme 100 euron vahvistusmaksun opintoihin valituilta. Vahvistusmaksu on ensimmäinen erä opintomaksusta.

Lukuvuoden hinta on 3900 tai 4300 euroa riippuen koulutuslinjasta. Opiskelumaksut voi maksaa kuukausierissä tai yhdessä tai kahdessa erässä. Lukukausimaksun maksaminen useammassa erässä on korotonta.

 

Opintotuki ja opintojen rahoitus

Opintoihin saa Kelan opintotukea samojen periaatteiden mukaisesti kuin ammatilliseen koulutukseen.

Opistolle on aiempina vuosina myönnetty opintosetelirahoitusta, jonka avulla on voitu alentaa joidenkin opiskelijaryhmien lukukausimaksuja. Työttömät, maahanmuuttajat ja peruskoulupohjalta opiskelevat ovat saaneet opintoseteleillä alennuksia, mutta päätökset tehdään joka vuosi erikseen. Ks. kohta opintojen rahoitus.

 

Valintakriteerit

Pääsyvaatimuksena Voionmaan kansanopistolinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita.

Valintamenettely

Valinta tehdään linjasta riippuen hakemuksen ja/tai haastattelujen perusteella. Liitä hakulomakkeeseen viimeisin koulu- tai opiskelutodistuksesi.

Valituille lähetetään tieto valinnasta mahdollisimman pian hakemuksen saapumisesta tai haastattelun jälkeen. Vapaita opiskelupaikkoja kannattaa kysyä vielä lukuvuoden aikana.  

Perimme 100 euron vahvistusmaksun, jolla voit varmistaa opiskelupaikkasi. Valituille lähetetään erikseen ohjeet vahvistusmaksun maksamisesta. 15.6. mennessä opiskelupaikkansa vahvistaneet saavat sadan euron alennuksen kokonaishinnasta.  

Vahvistusmaksu on ensimmäinen erä lukuvuoden hinnasta, eli se vähennetään kokonaishinnasta. Vahvistusmaksua ei palauteta, jos perut opintosi. Muita maksuja ei peritä, jos perut ennen koulun alkamista.

Huomioi, että voit hakea jo nyt ja maksaa maksun vasta, kun yhteishaun lopulliset tulokset ovat tulleet. 

Valintoja tehdään aina koulun alkamiseen asti. Peruutuspaikkoja kannattaa kysyä vielä elokuussa.

UUTENA! RAP-Musiikkilinja 14.8.2024 – 30.5.2025

Katso tiedot ja hakuohjeet.

Asuminen

Opiskelija-asuntolamme sijaitsee Ruotulassa, Ritakatu 13 A, Tampere. Matka yliopistolle on noin 3,5 km ja useita busseja kulkee Teiskontien ja keskustan välillä.

Asuntolapaikkoina tarjoamme kahden hengen soluasuntoja, joissa on lukittava huone sekä yhteiskäyttöiset keittokomero ja kylpyhuone. Huoneessa on runsaasti kaappitilaa. Huoneissa on sänky ja yöpöytä. Yhteisessä keittokomerossa on liedet sekä jääkaappipakastimet.

Asuntolapaikan hinta on 306 euroa kuukaudessa ja se laskutetaan 10 erässä, jollei toisin sovita. Asuntolamaksu laskutetaan kuukausittain elokuusta toukokuuhun. Asuntolaan voi muuttaa 1.8. alkaen. Kansanopistoasuntolassa asumislisä on kaikille sitä saaville sama 88,87 e/kk.

Asuntolapaikasta maksetaan 150 euron varausmaksu, joka palautetaan opiskelijan tilille, kun huone ja avain luovutetaan takaisin opintojen päättyessä. Varausmaksun palautuksen ehtona on, että huone ja yhteiset tilat ovat siivottuna ja ehjät.

Asuntolapaikat jaetaan ensisijaisesti opiskelupaikkansa vahvistaneille. Kun olet vahvistanut opiskelupaikan, kysy asuntolapaikkaa sähköpostitse osoitteesta info(a)kio.fi.

Asuntoja kannattaa hakea myös suoraan yhteistyökumppanimme Pirkan Opiskelija-asunnot Oy:n (POAS) kautta.

POAS Oy ja Voionmaan koulutuskeskus ovat sopineet yhteistyöstä, jossa Voionmaalla opiskeleville tarjotaan mahdollisuus hakea asuntoa POASilta. Lue tästä hakuohjeet, tutustu nettisivuihin www.poas.fi ja hae asuntoa!

Tekemällä oman vuokrasopimuksen on mahdollista hakea yleistä asumistukea. Huomioi, että POAS tekee vuokrasopimuksia vain alle 30-vuotiaille ja tarkistaa luottotiedot.

Mikäli opiskelet Kansanopistolinjalla, eli jotain seuraavista:

  • Elokuva ja tv-koulutus
  • Kasvatustiede
  • Monimediatoimittaja
  • Näyttelijäkoulutus
  • Psykologian perus- ja jatkolinja
  • Rap-musiikkilinja
  • Valokuvaus
  • Yhteiskunnallinen linja

voit hakea POASin kohteessa Ritakadulla (Ruotulassa) sijaitsevia soluhuoneita. Soluhuoneet ovat kahden tai kolmen huoneen huoneistoissa olevia huoneita. Jokaisella vuokralaisella on oma huone, ja yhteistä tilaa on keittiö, wc+kylpyhuone ja eteinen. Solujen vuokrat vaihtelevat n. 210€-350€ välillä.

Olet oikeutettu asuntoon opiskelusi ajan. Jos jatko-opiskelet tai työskentelet (ja olet alle 30 v.) Tampereella sen jälkeen, voidaan sopimustasi halutessasi jatkaa.

Mainitse hakemuksellasi opiskelevasi Voionmaan koulutuskeskuksessa ja laita jo hakuvaiheessa opintoihin hyväksymiskirje mukaan, niin saamme käsiteltyä hakemuksesi nopeasti!

Mikäli opiskelet tutkintoon johtavassa koulutuksessa, eli Media-alan ammattitutkintoa, voit hakea kaikkia kohteitamme.

Tarvittaessa voit olla yhteydessä POASin toimistoon puhelimitse (vaihde: 040 668 6008) tai sähköpostitse (toimisto(a)poas.fi)


Monimuoto- ja viikonloppukoulutus


Media-alan ammattitutkinto

Katso lisätiedot joko audiovisuaalisen viestinnän tai valokuvauksen osaamisalasta.


Hakuohjeet

Elokuussa alkaville kansanopistolinjoille voi hakea keväästä alkaen aina koulun alkamiseen saakka. Kysy vapaita opiskelupaikkoja: info[a]kio.fi.

Monimuotokoulutuksiin päättyy hakuaika noin kuukautta ennen koulutuksen alkua. Media-alan ammattitutkintoon on jatkuva haku.

Hakulomakkeelle pääset tästä. 

Opiskeluun ja hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voit soittaa numeroon 03 314 22 900 arkisin kello 8.00 – 15.15. Kysymyksiä voi lähettää myös yhteydenottolomakkeen kautta.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.