Valokuvauskoulutus | 14.8.2024 - 28.5.2025 | Tampere

Hakijalle

Voionmaan koulutuskeskuksen valokuvauskoulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet vasta-alkaja tai haluat entisestään kehittyä valokuvauksessasi. Monet Voionmaan valokuvauskoulutuksen käyneet ovat jatkaneet media- ja taidealan opintoihin.

 

Tavoitteet

Opetuksen tavoitteena on antaa perustaidot tekniikasta ja valokuvauksen mahdollisuuksista sekä vahvistaa opiskelijan omaa visuaalista ilmaisua ja itsenäisen työskentelyn edellytyksiä.

Valokuvauskoulutuksessa tutustumme laaja-alaisesti valokuvauksen maailmaan. Vuoden aikana perehdymme analogiseen valokuvaukseen ja pimiötyöskentelyyn, taidevalokuvaan, kuvajournalismiin sekä studiovalaisuun ja -kuvaukseen. Tekniikan ja valokuvauksen perusteiden lisäksi opiskelemme valokuvauksen historiaa ja kuvallista ilmaisua, kuvankäsittelyä (Photoshop, Lightroom), taittoa (Indesign) sekä videokuvausta ja editointia (Premiere). Lukuvuoden lopuksi opiskelija tekee oman portfolion ja kotisivut sekä toteuttaa oman valokuvapohjaisen päättötyön. Esimerkkinä Covid-19 kevään päättötyönäyttelyn sijaan painatettu päättötyöjulkaisu Käännekohtia.

Lukuvuoden aikana toteutamme journalistiopiskelijoiden kanssa nettijulkaisun Voionmaa tänään sekä Voionmaan vuosittaisen printtilehden Väinön. Liikkuvan kuvan projekteihin pääsee halutessaan tutustumaan elokuva-alan opiskelijoiden mukana. Näyttelykäyntikohteet ja studia generalia -sarjan valokuvaaja- ja taiteilijavieraat vaihtelevat vuosittain.

Kurssiohjelmaan voidaan tehdä opiskelijoiden toivomia ja opiston päättämiä muutoksia.

Opiskelutavat, -tilat ja -välineet

Opinnoissa edistyminen edellyttää oman digikuvauskaluston hankkimista ja läsnäoloa kalustonhallinnan opetuksessa sekä sovittujen harjoitustehtävien itsenäistä tekemistä opetuspäivien välillä. Voionmaan koulutuskeskuksessa käytettävissäsi ovat ATK-luokka Adobe Creative Cloud -ohjelmistoineen. Opiskelijat saavat kyseisen lisenssin käyttöönsä opiskelun ajaksi. Studiokuvauksia varten meillä on kaksi erikokoista tilaa.

Opettajat

Valokuvauskoulutuksesta vastaa taiteen maisteri Tuula Alajoki. Hän on täydentänyt opintojaan taidehistorian sekä ammatillisen opettajan opinnoilla. Alajoki on työskennellyt kuraattorina kansainvälisellä valokuvataiteen kentällä vuodesta 2008 sekä toiminut valokuvauksen tuntiopettajana.

Valokuvauskoulutus -linjallamme vierailee vuosittain ammatissa työskenteleviä valokuvaajia ja valokuvataiteilijoita luennoimassa sekä opettamassa oman osaamisalansa erityistaitoja. Valokuvauskoulutuksen tuntiopettajina ovat toimineet mm. Sara Hornig, Jaakko Kahilaniemi, Anna Niskanen, Sergei Pavlov, Reetta Muranen ja Atte Tanner sekä visuaalisen alan ammattilaiset Timo Bredenberg  ja Johanna Havimäki.

 

Valokuvaajan ammattitutkinto on todistus osaamisesta

Jos haluat hankkia tutkinnon valokuvauksen alalta ja sinulla on jo perusteet hallussa, voit suorittaa meillä myös Media-alan ammattitutkinnon valokuvauksen osaamisalalta. Järjestämme tutkinnon suorittamiseen koulutusta, mutta tutkinnon voi suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta osallistumalla suoraan näyttötilaisuuksiin, jos tarvittava osaaminen on jo hankittuna.

Lue Voionmaa tänään -julkaisusta juttu ”Kun homma alkaa rullata”

Seuraa meitä Instagramissa.

Hinta ja hakuohjeet

Lukuvuoden hinta: 4300 euroa. Lukuvuosimaksu sisältää lounaan koulupäivinä sekä kaikki opintoihin liittyvät kulut. Opinnoissa on lomaa viikot 42 ja 9.
Ensimmäinen maksuerä (100 e) peritään opiskelupaikan vahvistamisen yhteydessä. 15.6. mennessä opiskelupaikkansa vahvistaneet saavat sadan euron alennuksen kokonaishinnasta.
Opiskelumaksut voi maksaa kuukausierissä tai yhdessä tai kahdessa erässä.

Opiskelijat vastaavat itse opiskeluun, harjoitustöihin ja mahdolliseen työharjoitteluun liittyvistä matkakustannuksista.

Opintoihin saa Kelan opintotukea samojen periaatteiden mukaisesti kuin ammatilliseen koulutukseen. Tukimuotona voi myös työttömän omaehtoisen opiskelun tuki. Opistolle on aiempina vuosina myönnetty opintosetelirahoitusta, jonka avulla on voitu alentaa joidenkin opiskelijaryhmien lukukausimaksuja. Työttömät, maahanmuuttajat ja peruskoulupohjalta opiskelevat ovat saaneet opintoseteleillä alennuksia, mutta päätökset tehdään joka vuosi erikseen. Ks. kohta opintojen rahoitus.

 

Valintakriteerit

Pääsyvaatimuksena Voionmaan kansanopistokoulutuksiin ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita.

 

Opiskelijavalinnat: Valokuvauskoulutus

Hakemuksia otetaan vastaan yhä. Hakemusten perusteella opiskelijat valitaan haastatteluihin, jotka järjestetään 27.5.-28.5. Tämän jälkeen hakeneille järjestetään haastattelupäivä heinäkuun puolessa välissä.

Liitä hakulomakkeeseen viimeisin koulu- tai opiskelutodistuksesi. Tästä hakulomakkeelle.

 

Valintamenettely

Valinta tehdään hakemuksen perusteella.

Teemme ensimmäiset opiskelijavalinnat huhtikuun aikana. Valituille lähetetään tieto valinnasta mahdollisimman pian hakemuksen saapumisesta. Hakemuksia käsitellään koko kesän ajan heinäkuun loppuun saakka. Vapaita opiskelupaikkoja voi kysyä vielä elokuun aikana.  

Perimme opiskelijaksi valituilta 100 euron vahvistusmaksun, jolla voi varmistaa opiskelupaikan. Valituille lähetetään erikseen ohjeet vahvistusmaksun maksamisesta. Vahvistusmaksua ei palauteta. 

Opiskeluun ja hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voit soittaa 03 314 22 900 arkisin kello 8.00 – 15.15. Kysymyksiä voi lähettää myös yhteydenottolomakkeen kautta.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.