Haastattelu

Viestintäkurssit

Voionmaalla järjestetään kursseja, joiden tarkoituksena on kehittää eri aloilla toimivien ihmisten viestintätaitoja eri tavoin. Kurssit kattavat koko viestinnän kirjon esiintymistaidon kartuttamisesta, kuvalliseen ja kirjalliseen viestintään ja sosiaaliseen mediaan.

Teemat

 • Valokuvaaminen ja kuvankäsittely
 • Vaikuta internetissä
 • Mediakoulutus: haastattelutilanteet
 • Vaikuta kirjoittamalla
 • Tiedota videolla
 • Puhetaito järjestötyössä
 • Tunnepuhe
 • Taitetaan mainos
 • Vaaliklinikka

Kurssin sisällön tilaaja voi räätälöidä itse. Viestintäkurssit ovat kestoltaan aihealueista riippuen keskimäärin noin 15 oppituntia ja ne painottuvat yleisimmin viikonlopuille.

Voionmaan asiakkaita ovat kunnat, yritykset, yksityisasiakkaat sekä ammattiliitot.

Kouluttajat

Voionmaan koulutuskeskuksella on erittäin laaja yhteistyöverkosto Tampereen yliopiston ja alueen ammattikorkeakoulujen sekä Yleisradion ja muiden tiedotusvälineiden kanssa. Omien kouluttajien lisäksi käytämme yhteistyöverkostomme kautta tulevia asiantuntijoita.

Kohderyhmät

Henkilöt, jotka

 • esiintyvät työssään ja eri tilanteissa yleisön edessä tai radiossa ja tv-lähetyksissä
 • esiintyvät ja käyttävät puheenvuoroja kokouksissa ja erilaisissa neuvottelutilanteissa
 • esittävät tilastoja ja taustatietoja tai antavat informaatiota oman organisaation toiminnasta ja tavoitteista
 • asioivat tiedotusvälineiden kanssa ja laativat lehdistötiedotteita tai järjestävät tiedotustilaisuuksia
 • suunnittelevat lehtiä, kirjeitä ja muita tiedotteita sekä käyttävät nykyaikaista tietotekniikkaa julkaisujen teossa
 • haluavat hankkia varmuutta esiintymiseen, neuvottelutaitoihin, kirjoittamiseen ja kaikenlaiseen kommunikointiin

 

Kameranäyttelemisen kurssi eneagrammi-metodilla 

to-pe 16.-17.6.2022 klo 10-15

METODIN KUVAUS 

Eneagrammi on psykologiaan perustuva järjestelmä, joka jakaa ihmiset yhdeksään eri persoonallisuustyyppiin. Hollywoodin käsikirjoittajat käyttävät sitä apuna roolihenkilöiden kirjoittamisessa – ja se toimii loistavasti myös näyttelijäntyön metodina, koska nämä määritellyt persoonallisuudet ovat käytännöllisiä ja antavat selkeän suunnan näyttelijäntyölle.

Eneagrammin tyypit antavat konkreettisia ja ulkokohtaisia keinoja roolihenkilön luonteenpiirteistä, käyttäytymismalleista, asenteesta, tyylistä ja tavasta ilmaista itseään. Sen avulla näyttelijä voi nopeasti ja helposti valita parhaiten sopivan mallin roolihenkilölle, jonka haluaa luoda.

KURSSIN KUVAUS 

Kurssin aikana tutustutaan kaikkiin yhdeksään persoonallisuustyyppiin. Osallistujat valitsevat haluamansa tekstin (max. 2 min.) ja näyttelevät sen kaikissa yhdeksässä persoonallisuustyypissä.

Sama teksti, yhdeksän eri hahmoa! (Tai niin monta, kun kurssin aikataulun sisällä ehtii)

Eneagrammin persoonallisuudet ovat kaikki ääriesimerkkejä ja oikeassa elämässä olemme sekoituksia kaikista tyypeistä. Kaikilta löytyy kuitenkin oma hallitseva tyyppi, jonka kartoitamme kurssin aikana.

Näin opimme tuntemaan omat synnynnäiset vahvuutemme ja ne luonteenpiirteet, jotka meillä on luonnostamme roolihahmoille annettavana, sekä alueet, joita meidän täytyy kehittää voidaksemme näytellä mahdollisimman monipuolisesti ja vahvasti erilaisia rooleja.

Kun eneagrammin persoonallisuustyypit yhdistyvät jokaisen näyttelijän omaan persoonallisuuteen, syntyy kameran edessä nopeasti ainutlaatuisia ja mielenkiintoisia hahmoja, joiden esittäminen ja katsominen on riemastuttavan hauskaa ja koskettavaa.

KURSSIN TAVOITTEET 

Luoda. Kokeilla. Nauttia. Oppia kameran kanssa uusia ulottuvuuksia omasta persoonallisuustyypistä ja ilmaisusta. Oppia käyttämään eneagrammi-metodia oman näyttelijäntyön kehittämiseksi, saada siitä inspiraatiota ja konkreettisia työkaluja.

Pyrimme kehittämään yhteyttä omiin tunteisiimme ja mielikuvitukseen, joiden avulla luoda oma ainutlaatuinen maailma, roolihahmo ja tila kameran edessä.

Tavoitteena se taianomainen tila, jossa voin tapahtua mitä vaan ja jossa kaikki on mahdollista, kun kamera käy!

Kurssi sopii erittäin hyvin alaa ammatikseen opiskeleville. Kaikki näyttelijäntyöstä kiinnostuneet voivat tulla tietoiseksi omista vahvuuksistaan kameran edessä ja kehittää niitä ainutlaatuisten roolihenkilöiden luomiseksi.

Kameran edessä näytteleminen kiehtovaa ja hauskaa ja sen avulla voi oppia paljon uutta omasta ilmaisusta ja kehittää esiintymistaitoa.

KURSSIN SISÄLTÖ

 • Kameranäyttelemisen perustekniikkaa. Teoriaa ja käytännön harjoitteita.
 • Löydetään yhteys omiin tunteisiin roolihenkilölle annettavaksi.
 • Luodaan mielikuvituksen avulla oma tila ja maailma kameran edessä.

 OPETTAJA Marjo Nina Ikonen

Valmistunut Teatteritaiteen kandidaatiksi Helsingin Ammattikorkeakoulu Metropolian Tanssi- ja teatterialan koulutusohjelmasta 2004.

Opiskeli Erasmus vaihdossa fyysistä näyttelijäntyötä Madridin Kuninkaallisessa Teatterikorkeakoulussa R.E.S.A.D.

Näytellyt lukuisia rooleja espanjalaisissa TV-sarjoissa ja lyhytelokuvissa, sekä merkittävän roolin marokkolaisessa elokuvassa Solei Man.

Viimeisimmät roolit marokkolaisissa sarjoissa Mimunt ja Sininen palatsi.

Merkittävimmät roolit teatterissa näytelmässä Puhdistus (Ilmatar Teatteri) ja Juan Gomezin näytelmissä Aburrimiento Chair ja Electrica.

Jatkokoulutus kameranäyttelemisen kursseilla elokuva-alan kouluissa Madridissa; NIC Instituutti, ECAM, Central de Cine, Instituto del Cine, sekä yksityisissä kouluissa Marjorie Ballentinen, Carmen Ricon ja Jose Manuel Carrascon johdolla.

 

Kurssin hinta on 50 euroa ja se sisältää lounaan kurssipäivinä.

Ilmoittaudu kurssille viimeistään 15.5.2022.  https://kiljava.inschool.fi/browsecourses?school-id=1&long-term=154&checkout=true

Kurssille voidaan ottaa 15 osallistujaa.