Henkilökunta ja opettajat

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@kio.fi

Marko
Akkanen

koulutuskoordinaattori
050 464 5443

Tuula_Alajoki

Tuula
Alajoki

valokuvaus
050 454 2779

Lisätietoa Tuulasta

Koulutukseltaan kuvataiteilija ja taiteen maisteri.  Hän on täydentänyt opintojaan taidehistorian  sekä ammatillisen opettajan opinnoilla.  Tuula on työskennellyt aktiivisesti kansainvälisellä valokuvataiteen kentällä vuodesta 2008 sekä toiminut valokuvauksen tuntiopettajana Tampereen ammattikorkeakoulussa ja Tampereen kesäyliopistossa.

Moona
Klemola

kasvatustiede
050 593 2011

Lisätietoa Moonasta

Koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri ja valmistunut luokanopettajaksi Tampereen yliopistosta. Sivuaineina hän on opiskellut liikuntaa ja kuvajournalismia. Opetustyön lisäksi Klemola suhtautuu intohimoisesti myös ohjaukseen, ja haaveena hänellä onkin täydentää osaamistaan ohjausalan opinnoilla. Avoin, lämmin ja turvallinen kohtaaminen sekä opiskelijoita aktivoiva keskusteleva opetus ovat hänelle työn kulmakiviä. Kasvatustieteissä Klemolaa kiinnostavat etenkin kasvatuksen ja koulutuksen yhteiskunnalliset kytkökset ja kriittinen pedagogiikka. Vapaa-ajalla käsissä pysyvät niin mikrofoni, kynä, kamera kuin neulepuikotkin.

Ville
Kurki

näyttelijäntyö
050 520 1703

Lisätietoa Villestä

Ville Kurki on palkittu ohjaaja ja dramaturgi, jolla on poikkeuksellisen monipuolinen kokemus teatteri- ja media-alalta. Hän johti 15 vuotta kotimaassa ja kansainvälisesti menestyksekästä Grus Grus Teatteria. Lisäksi hän on työskennellyt dramaturgina ja ohjaajana mm. eri kaupunginteattereissa ja ns. vapaalla kentällä. Ville hallitsee elokuvaopintojensa ja kokemuksensa ansiosta sekä kameranäyttelemisen että näyttämötyöskentelyn, minkä lisäksi myös näiden yhdistelmät. Omien ohjaustensa lisäksi Ville on työskennellyt mm. Ranskassa Lyonissa Compagnie Scènes:ssä, joka yhdistää elokuvaa ja teatteria. Hänelle ovat tuttuja perinteisen psykologisen näyttelijäntyön lisäksi monet vaihtoehtoiset ilmaisun lajit ja perinteet. Ville on työskennellyt näyttelijöiden, tanssijoiden sekä nukketeatteri- ja sirkustaiteilijoiden kanssa, minkä vuoksi hänellä on silmää monenlaisille taipumuksille ja mahdollisuuksille. Hyvän perusilmaisun opettamisen lisäksi Villellä on vilpitön halu kannustaa jokaista löytämään oma juttunsa.

Petri
Männistö

media-alan ammattitutkinto, tutkintovastaava, av-tuottaja
050 401 8836

Lisätietoa Petristä

Monissa liemissä uitettu markkinoinnin ja viestinnän piinkova ammattilainen. Petri on aloittanut työuransa eri teatteriproduktioissa valojen ja tehosteiden parissa. Myöhemmin hän on kuvannut, leikannut, toimittanut, ohjannut, käsikirjoittanut ja tuottanut ohjelmia kaikille suurimmille kanaville toimien erilaisissa rooleissa noin seitsemässäsadassa eri televisio­tuotannossa. Tuotantoyhtiö Indimen osakkaana Petri on osallistunut usean eri pörssiyhtiön yritysviestinnän suunnitteluun ja toteutukseen. Hän on ollut mukana tuottamassa markkinointiviestinnän tuotteita monimediaisesti myös eri julkisyhteisöille, seuroille, museoille ja teattereille. Koulutukseltaan Petri on Sirola opiston dokumenttilinjan käynyt audiovisuaalisen markkinoinnin merkonomi ja Tampereen ammattikorkeakoulusta (TAMK) valmistunut medianomi AMK. Vähäisen vapaa-aikansa Petri kuluttaa kahden lapsensa harrastusten parissa sekä metsissä sienestäen.

Marko Möttönen

elokuva- ja videotyö
045 267 0472

Lisätietoa Markosta

Elokuva- ja TV-alan moniammattilaisena toimiva Marko on Voitsin kasvatteja. Hän on työskennellyt kentällä useissa erilaisissa työtehtävissä ja tuntee tuotantojen polun esituotannosta jälkitöihin. Marko pyörittää myös AV-alan yritystä, jonka kautta hän on tehnyt paljon mainoksista fiktioon ja musiikkivideoihin. 2018 Marko vieraili Cannesin elokuvajuhlilla silloisen lyhytelokuvansa kanssa ja jatkaa edelleen fiktioelokuvien  käsikirjoittamista sekä ohjaamista. Hyvän kollegan maineen omaava Marko on avoin ja halukas auttamaan uusia tekijöitä alalle. Marko on intohimoinen elokuvan ystävä ja häntä kiehtoo hahmojen, paikkojen ja ajan kertomat tarinat.

Kati
Pouttu

psykologia

050 452 6335

Lisätietoa Katista

Koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri ja terveystiedon lehtori. Lisäksi häneltä löytyy pätevyys opettaa psykologiaa toisena opetettavana aineena lukiossa. Kasvatustieteiden opinnoissa Kati on lukenut sivuaineenaan myös liikuntaa. Aikaisempaa työkokemusta häneltä löytyy luokanopettajan ammatista. Katia kiinnostaa eritoten oppimista ohjaavat teoriat ja elinikäisen oppimisen taidot. Työssään hän pyrkii yhdistämään sekä psykologian että kasvatustieteiden tieteenalalta löytyvää osaamistaan. Vapaa-aikansa Kati viettää mieluusti liikunnan parissa, erityisesti koiran kanssa lenkkeillen ja yleisurheillen.

Essi
Tervonen

vastaanotto, av-kioski
050 563 3821

Anni Tolonen

monimediatoimittajan työ
050 524 6917

Lisätietoa Annista

Voionmaan opiston kasvatti Anni Tolonen on eriarvoisuuteen erikoistunut toimittaja. Hän aloitti uransa kirjoittavana toimittajana jo Voionmaa-aikanaan.

Nyt hänet tunnetaan muun muassa työstään Aamulehdessä, Yle Tampereessa ja Yle Perjantaissa.
Tolonen on yhteiskuntatieteiden kandidaatti, pääaineenaan tiedotusoppi.
Tolonen on työskennellyt muun muassa uutis-, henkilöjuttu- ja kulttuuritoimittajana verkossa, radiossa ja televisiossa. Hänen Perjantai-dokkareillaan on miljoonayleisö.

Erityisesti vähemmistö- ja tasa-arvokysymykset, sosiaalipolitiikka ja ihmisten eriarvoisuus herättävät hänen kiinnostuksensa.

Tolonen on toimittaja, koska työllä voi muuttaa maailmaa.

Mervi
Ylitalo

ma. apulaisrehtori, koulutuspäällikkö
050 464 5446

Kuvat: Sene Savolainen
Kuvankäsittely: Vili Mehtälä