Kohti rap-artistiutta ja luovaa unelmaa.

Rap-musiikkilinjalla pääset sanoittamaan, tuottamaan, äänittämään ja esittämään omaa musiikkiasi yhdessä saman henkisten opiskelijoiden kanssa.

Opit laajasti rap-musiikista yhdistämällä teorioita tiiviisti käytännön harjoituksiin. Erilaisten projektien kautta saat tarvittavat tiedot ja taidot rap-lyriikan kirjoittamisesta, biittien luomisesta sekä musiikkituotannosta.

Rap-musiikkilinjan keskeisiä sisältöjä

  • Biittien tuottaminen
  • Sanoitusten kirjoittaminen
  • Äänitysohjelmien tuntemus
  • Studiotyöskentelyn perusteet
  • Omien teosten äänittäminen ja esittäminen
  • DJ-laitteiston tuntemus ja käyttö.

Opinnot sisältävät myös markkinointiin, työllistymiseen ja tapahtumatuotantoon liittyviä kokonaisuuksia. Näin saat monipuoliset valmiudet musiikkialalla työskentelyyn, jatko-opintoihin ja itsesi kehittämiseen.

Miksi tulla Voitsille?

Henkilökohtainen kehitys

Opetuksessa lähdetään liikkeelle omista, yksilöllisistä tavoitteistasi. Saat lukuvuoden aikana jatkuvaa ja ammattitaitoista ohjausta, jossa tunnistetaan ja tuetaan omia mielenkiinnonkohteitasi ja päämääriäsi.

Monipuolinen oppimiskokemus

Opintokokonaisuudet kattavat koko rap-musiikin spektrin sanoittamisesta ja tuottamisesta DJ-taitoihin ja live-esiintymisiin, ja teoriaa yhdistetään käytäntöön jatkuvasti.

Luova yhteistyö

Pääset työskentelemään tuotantotiimeissä, rakentamaan verkostoja ja luomaan musiikkia yhdessä muiden opiskelijoiden ja opettajien kanssa.

Valmiudet musiikkialalle

Saat valmiudet artistina, musiikkialan bisneksessä ja tapahtumien tuotannossa työskentelyyn sekä verkostoja tulevaisuuden urapolkuja varten.

Opettajat

Rap-musiikin koulutuksen opetuksesta vastaa Tampereen Rap-Akatemian arvostettu ja tunnustusta saanut, ammattilaisista koostuva työryhmä. Lisätietoa opettajasta saat klikkaamalla nimeä.

Pyry Jaala

null

Pyry Jaala on julkaissut ja esittänyt musiikkia taitelijanimellä Are yli kymmenen vuoden ajan. Soolo- ja yhteislevyjen lisäksi Jaala on tehnyt uransa aikana yhteistyötä menestyneimpien suomalaisten rap-artistien kanssa. Taiteellisen työn ohella Pyry on työskennellyt opettajana ja radiojuontajana.

Ville-Veikko Kuusimäki

null

 Ville-Veikko Kuusimäki eli 6mäki on yli 20 vuotta musiikkia tehnyt rap-artisti ja elokuva-alalta äänisuunnittelijaksi valmistunut medianomi. Kuusimäki on intohimoinen musiikin ja ääni- ja videokuvataiteen tekijä ja kuluttaja.

Kuusimäki säveltää, soittaa, laulaa ja räppää useassa yhtyeessä ja projektissa.

Tero Virtanen

null

Tero Virtanen eli DJ Massimo on noin 25 vuotta aktiivisesti toiminut DJ, jonka kokemus kattaa sekä tavanomaisemman soittotyöskentelyn ja miksaamisen että teknisemmän turntablismin ja skrätsäämisen. DJ-toiminnan lisäksi Tero on pienlevy-yhtiö Joku Roti Recordsin perustajajäsen ja oli olennainen osa osuuskunnan toimintaa sen päättymiseen saakka. Koulutukseltaan Tero on filosofian maisteri sekä suomen ja englannin kielen aineenopettaja.

Matti Kemi

null

Matti Kemi on toiminut rap-musiikin

parissa jo yli 20 vuotta räppärinä, DJ:nä, musiikintuottajana, sekä tapahtumajärjestäjänä. Kemi on julkaissut levyjä mm. Funksons-yhtyeen ja OPP-kollektiivin kanssa sekä toiminut eri artistien tuottajana ja studioteknikkona.

Niko Torvinen

null

Niko Torvinen on sosiaalialan erityisasiantuntija, jolla on suomalaisen hip hop -kulttuurin kokemuksen lisäksi taustaa kansainvälisessä kehitysyhteistyöstä Aasiassa ja Etelä-Amerikassa lasten ja nuorten lukutaitoon ja koulutukseen liittyvissä hankkeissa. Lisäksi hän on työskennellyt sosiaalialan asiantuntijatehtävissä sekä johtamis- ja kehittämistyön parissa.

Vierailijat

null

Rap-musiikkilinjalla vierailee vuosittain musiikkialan ammattilaisia avaamassa näkökulmiaan ja kokemuksiaan opiskeltavista aiheista.

Tärkeimmät tiedot koulutuksesta

Valintakriteerit

  • Voionmaan kansanopistolinjoille ovat tervetulleita kaikki 18-vuotiaat alasta kiinnostuneet. Et tarvitse aiempaa työkokemusta tai opintoja, mutta ne katsotaan eduksi.
  • Hakuaika koulutukseen on päättynyt 15.5. Valinnat tehdään haastattelujen jälkeen kesäkuun alussa.

Opiskelijavalinnat tehdään ennakkotehtävän ja sitä seuraavan yksilöhaastattelun perusteella.

  • Ohjeet ennakkotehtävän toteutuksesta ja palautuksesta toimitetaan hakijalle sähköpostitse, kun hakemus on vastaanotettu. Ensimmäinen hakukierros ja ennakkotehtävän palautus päättyvät 15.5.
  • Haastattelut toteutetaan toukokuun 2024  Haastattelukutsu toimitetaan hakijalle mahdollisimman pian ennakkotehtävän palauttamiseen jälkeen.

Mahdollinen lisähaku aukeaa elokuussa. Lisähausta tiedotetaan erikseen opintolinjan sivuilla.

Hinta ja hakuohjeet

Lukuvuoden hinta on 4300 euroa, joka sisältää lounaan koulupäivinä sekä kaikki opintoihin liittyvät kulut. Ensimmäinen maksuerä (100 e) peritään opiskelupaikan vahvistamisen yhteydessä.

Opiskelumaksut voi maksaa kuukausierissä tai yhdessä tai kahdessa erässä. Opiskelijat vastaavat itse opiskeluun, harjoitustöihin ja mahdolliseen työharjoitteluun liittyvistä matkakustannuksista.

15.6. mennessä opiskelupaikkansa vahvistaneet saavat sadan euron alennuksen kokonaishinnasta!

Opintoihin saa Kelan opintotukea samojen periaatteiden mukaisesti kuin ammatilliseen koulutukseen.

Perimme opiskelijaksi valituilta 100 euron vahvistusmaksun, jolla voi varmistaa opiskelupaikan. Valituille lähetetään erikseen ohjeet vahvistusmaksun maksamisesta. Vahvistusmaksua ei palauteta.

Opiskeluun ja hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voit soittaa numeroon 03 314 22 900 arkisin kello 8.00–15.15. Kysymyksiä voi lähettää myös yhteydenottolomakkeen kautta.

Muutokset kurssiohjelmaan mahdollisia.

Katso youtube-kanavaltamme opintolinjaa koskeva mainosvideo.

Kouvolan lakritsi

Opiskelua tukemassa

Pidätämme oikeuden muutoksiin.